Tricolor de 102 metri, întins în centrul Chișinăului, cu ocazia Zilei Naționale a României

Un tricolor imens de 102 metri a fost întins  în centrul Chișinăului, cu prilejul împlinirii a 102 ani de la Marea Unire din 1918.

Cu această ocazie, mai mulți unioniști au mers în marș spre Sala cu Orgă, renovată recent de România, Teatrul „Mihai Eminescu”, Președinție, Parlament, Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, Scuarul Europei, iar destinația finală a fost Ambasada României în Republica Moldova. În cadrul acțiunii, participanții au scandat mai multe lozinci unioniste și au fost cântate mai multe piese patriotice.

„Am sărbătorit astăzi împlinirea a 102 ani de la formarea statului național român. Am ieșit în stradă pentru a marca această dată istorică împreună cu toți cei care simt românește, vorbesc românește. Este o zi de o importanță națională și istorică pentru noi. În pofida tuturor greutăților îndurate de acest popor, suflarea românească a rezistat. Suntem siguri că reîntregirea celor două maluri de Prut este aproape, întrucât suntem același neam, iar frații trebuie să fie alături de frați”, a declarat președintele Asociației „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi.

La manifestație au participat și reprezentanți ai mai multor partide pro-europene și pro-românești, precum Mișcarea Politică UNIREA, Partidul Politic Demnitate și Adevăr, Partidul Acțiune și Solidaritate, dar și filiala din Republica Moldova a Alianței pentru Unirea Românilor.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie