Trei copii au rămas orfani de mamă. Povestea tristă a Natalia Chirilov, care a pierdut lupta pentru viață, fiind răpusă de COVID

O mamă a trei copii a murit răpusă de COVID-19, la numai 38 de ani. În ciuda eforturilor medicilor, Natalia Chirilov, angajată a Inspectoratului de Poliţie Criuleni, a pierdut lupta cu boala la aproape o lună după ce a adus pe lume al treilea copil. Natalia s-a îmbolnăvit fiind însărcinată şi sâmbăta trecută, Ministerul Sănătăţii anunţa că după 23 de zile de spitalizare, femeia a născut prematur un băiat sănătos. Natalia însă nu a mai reuşit să-şi strângă la piept nou-născutul şi pe ceilalţi doi copii care o aşteptau acasă. Astăzi dimineaţă, femeia a decedat.

Natalia Chirilov a fost internată la o maternitate din Chişinău acum o lună. Acolo a fost testată pozitiv la COVID-19 şi transferată la Spitalul Republican „Timofei Moşneaga” unde a fost de patru ori conectată la respiraţie artificială. În data de 25 iulie, femeia a născut prematur un băiat sănătos, Nichita. El a fost transferat la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău.

La aproape o lună, femeia a fost răpusă de boala care s-a manifestat agresiv. Medicii de la Spitalul Republican au refuzat să ofere un interviu cu detalii în acest caz. Femeia lucra în poliţie din 2003 şi de câţiva ani ocupa funcţia de şef al Serviciului Resurse Umane al Inspectoratului de Poliţie Criuleni. Soţul Nataliei este tot poliţist. Împreună au trei copii, de 13, 10 ani şi cel mai mic, de aproape o lună.

„Noi aducem sincere condoleanţe familiei, prietenilor cuprinşi de durere. Fie ca bunul Dumnezeu să o odihnească în pace. Împărtăţim durerea lor şi le asigurăm tot sprijinul moral de care vor avea nevoie în aceste momente de grea cumpănă”, a declarat Lilian Stropșa, şeful Direcţiei resurse umane a IGP.

Şeful Inspectoratului General al Poliţie, Sergiu Paiu, a anunţat că instituţia își asumă toate cheltuielile pentru funeralii.


Preluat de la: Publika.md