Tragedie într-o familie din satul Buciumeni. Un copil de doar un an a decedat în urma unui incendiu

Potrivit IP Ungheni, în după amiaza zilei de astăzi a parvenit un apel telefonic de la o locuitoare a satului Buciumeni, r-nul Ungheni, despre producerea unui incendiu la domiciliul vecinilor săi.

Imediat incendiul a fost localizat, iar în urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că aproximativ la orele 12:00, o femeie, în vârstă de 25 ani care la moment locuiește în concubinaj cu un bărbat în vârstă de 28 ani și au împreună patru copii minori: de 5 ani, 3 ani, 2 ani si un an, a plecat la magazin după produse alimentare.

Mama și- a lăsat fără supraveghere cei trei copii minori, iar potrivit pompierilor cauza preliminară a izbucnirii focului ar fi  fost nerespectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor la utilizarea surselor de încălzire. 

În urma incendiului a decedat un băiețel de doar un an, iar ceilalți copii au reușit să iasă afară și în acest moment se află în afara oricărui pericol.

Totodată, s-a stabilit că familia se află în vizorul asistentului social ca familie social vulnerabilă care beneficiază de ajutor social, asta pentru că tatăl copiilor lucrează ocazional, iar mama este casnică. 

Pe cazul dat a fost pornit un proces penal prin prisma infracțiunii de lăsare în primejdie prevăzute de art. 163 Cod Penal.

Informația a fost confirmată de către Ofițerul de presă al IP Ungheni, Cristina Vicol.


Preluat de la: Publika.md