Tragedia din Italia: Patrizia și Bianca au fost conduse pe ultimul drum. Zeci de oameni s-au adunat să le fie pentru ultima oară alături

În jur de 100 de pompieri şi voluntari au căutat zilnic din mal în mal pe tot râul. Au folosit drone, elicoptere, câini de urmă, scafandri. Dar fratele lui Cristian acuză că operaţiunile sunt mai mult teatrale.

„Eu simt că fratele meu e viu”, a spus fratele lui Cristian.

El a fost întrebat dacă consideră că autoritățile au făcut destul până acum, pentru a-l găsit pe tânărul dispărut.

„Nu vreau să comentez despre asta, vreau doar să continue până mi-l dau pe fratele meu în viaţă. Să nu oprească niciodată căutările. Eu vreau de la ei să continue căutările până îl află, să mi-l dea viu, că eu simt că e viu şi gata”​, a spus fratele tânărului.

Nici urmă de Cristian, tânărul luat de viitură în Italia

Alarmat că numărul de căutători va fi redus de săptămâna viitoare, a cerut prin intermediul avocatului său ca resursele să fie sporite.

„Până îl găseşte! Până mi-l dă în braţe. Atât”, spune Radu Molnar, fratele lui Cristian.

Procurorii italieni anchetează tragedia într-un dosar de omor din culpă. Vor să afle dacă cei trei tineri români puteau fi salvaţi. Investigaţiile au arătat că Patrizia a sunat de 4 ori la 112, dar ultima dată nu i a mai răspuns nimeni. În plus, operatorii au dispus, trimiterea unui elicopter din Veneţia, la peste 100 de kilometri. S-au pierdut astfel minute preţioase.

Imagini noi au arătat că doi muncitori aflaţi în trecere, în timp ce apele îi înconjurau pe cei trei români, au rămas pe mal şi le-au strigat să reziste până vin pompierii.

Un singur salvator a îndrăznit să intre în apă pentru a ajunge la tineri. Dar curentul era prea puternic şi a trebuit să se retragă.

Patrizia și Bianca au fost înmormântate

Deocamdată, singura speranţă pentru găsirea lui Cristian este un fragment de tricou alb, similar cu cel pe care îl purta în ziua dispariţiei, care a fost descoperti la cinci kilometri de locul în care a fost luat de puhoaie.

Între timp, în ţară familiile le au condus pe ultimul drum pe cele două fete. Patrizia a fost înmormântată la Bocicău, în Satu Mare, unde a locuit timp de doi ani, până să se mute în Italia.

Zeci de oameni s-au adunat şi la înmormântarea Biancăi, la cinci kilometri distanţă, în Valea Seacă.

La o săptămână de zile după ce trei tineri români au fost luați de apele unui râu, în nordul Italiei, procurorii italieni vor să afle dacă tragedia putea fi evitată. Ancheta arată că elicopterul care putea să îi salveze pe tineri a plecat la mai bine de 20 de minute după ce s-a dat alarma, după apeluri repetate la serviciul de urgență. Procurorii au deschis o anchetă pentru omor din culpă.

Tragedie în Italia în timpul inundaţiilor. Trei tineri români au fost surprinşi de apele furioase în mijlocul unui râu în regiunea Udine. Două fete şi un băiat, cu vârste între 17 şi 25 de ani, au fost daţi dispăruţi. Ultimele imagini cu ei sunt sfâşietoare – îmbrăţişaţi, cei trei au fost filmaţi în mijlocul apelor învolburate, fără scăpare. Maşina lor, cu numere româneşti, a fost găsită în apropiere. Salvatorii care îi caută fără încetare speră ca cei trei să fi reuşit să se refugieze din calea puhoaielor.

Speranţele ca cei trei tineri luaţi de apele râului Natisone care a ieşit din matcă să fie găsiţi în viaţă sunt tot mai mici, anunţă presa italiană.

Cei trei tineri dispăruţi ieri în apele învolburate, în regiunea Udine, din Italia, sunt români. Confirmarea vine din partea autorităţilor italiene. Sunt două fete şi un băiat, de 20, 23 şi 25 de ani. Maşina lor, cu numere româneşti, a fost găsită în apropiere.

După zile de căutări, echipele de intervenție au găsit trupurile a celor două tinere din România, dispărute vineri la prânz, în apele învolburate ale râului Natisone. Căutările continuă, însă, pentru a-l găsi și pe Cristi, tânărul care le strângea în brațe, în ultimele lor momente împreună, sub privirile neputincioase ale martorilor. Bianca, Patrizia și Cristi veniseră la plajă și au fost surprinși de viitura puternică, pe o mică insulă în mijlocul apelor. Este un loc frecventat de localnicii din Premariacco, în perioadele de vară. Numai că în zonă fuseseră emise, încă de dimineață, alerte de ploi abundente.

Au trecut patru zile de când salvatorii italieni îl caută pe Cristian Casian Molnar, tânărul care a fost luat de viitură pe râul Natisone din Italia. Primarul localității Premariacco declară că nu se va lăsa până când băiatul nu va fi găsit.


Preluat de la: Unimedia.info