Toți medicii din municipiul Chișinău vor fi testați la coronavirus de către angajații unui laborator privat

Primarul Chișinăului Ion Ceban a anunțat luni că, începând cu ziua de astăzi, toți medicii din municipiul Chișinău vor fi testați de angajații unui laborator privat, conform unui orar stabilit. 

Ceban a spus că toate cadrele medicale trebuie testate, pentru că din totalul lucrătorilor medicali pe țară, 15 sunt din Chișinău. 

”Sâmbătă, doi medici urmau să plece în stânga Nistrului și conform cerințelor au făcut teste. Aceștia neavând simptome au fost confirmați cu COVID-19. Eu cred că toate cadrele medicale trebuie testate. Avem o donație de teste de producție americană din partea unui laborator privat”, a spus Ceban.

Primarul a precizat că acest test a fost inclus în Nomenclatorul Agenției Medicamentului, iar personalul laboratorului va veni la instituțiile medicale respective și va preleva probele. 

”Astăzi, specialiștii vor merge la Spitalul de boli contagioase pentru copii, pentru că a fost prima instituție care a primit pacienți cu COVID-19, acum o lună și jumătate. Urmează spitalul ”Arhanghelul Mihail”, după care vor intra în circuit, conform orarului, și restul”, a declarat edilul.

Ceban a precizat că mai sunt cele 1000 de teste procurate anterior și destinate pentru testarea cadrelor medicale.

Primarul le-a cerut directorilor instituțiilor medicale să nu mușamalizeze cazurile de infectare a personalului medical și să tragă alarma de fiecare dată. 

 

 


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie