Tot mai mulţi micuţi îşi petrec copilăria în teroare. Numărul celor aflaţi în situaţii de risc este în creştere

Tot mai mulţi micuţi îşi petrec copilăria în teroare. Potrivit Biroului Naţional de Statistică, numărul celor aflaţi în situaţii de risc este în creştere.

Anul trecut, la evidenţă erau aproape 11 mii de copii care cresc într-un mediu nociv, sunt neglijaţi sau supuşi violenţei. Cei mai mulţi dintre ei, peste 70 la sută, sunt din mediul rural, iar 51 la sută dintre victime sunt băieţi. 

Aproape fiecare al doilea minor, care este educat într-un astfel de mediu, are vârsta cuprinsă între şapte şi 15 ani, peste 23 la sută au între trei şi şase ani, iar aproape 10 la sută sunt mai mici de doi ani. Iar 238 de copiii aflaţi în situaţii de risc sunt cu dizabilităţi. 

Datele oficiale mai arată că, anul trecut, 755 de copii au fost supuşi violenţei. În acelaşi timp, aproape nouă mii de copii au fost neglijaţi de părinţii lor.

Pe de altă parte, numărul infracţiunilor comise asupra copiilor este în descreştere. Anul trecut, 1300 de minori au devenit victime ale infracţiunilor, cu 2,2 la sută mai puţini comparativ cu 2015.

Din numărul total de infracţiuni, peste 10 la sută au fost raporturi sexuale cu minori mai mici de 16 ani. 8,5 la sută au fost cazuri de viol, iar în 6 la sută din cazuri, aceştia au fost victime ale huliganismului. 


Preluat de la: Publika.md