Tot mai grav! Bilanţul mondial al noului coronavirus a depăşit cifra de 14 milioane de infectări

Bilanţul mondial al noului coronavirus a depăşit cifra de 14 milioane. Informaţia se regăseşte pe site-ul de statistică Worldometers. Ultimul milion a fost înregistrat în doar cinci zile.

Situaţia este extrem de îngrijorătoare întrucât în tot mai multe ţări creşte vertiginos bilanţul de noi îmbolnăviri. Se agravează lucrurile în România acolo unde doar pe parcursul zilei de vineri au fost înregistrate aproape 800 de cazuri de infectare.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din România, Raed Arafat, a declarat că în secţiile de Anestezie şi Terapie intensivă din spitalele COVID din Bucureşti nu mai sunt locuri libere. Astfel, în lupta cu pandemia ar putea fi implicate şi alte instituţii medicale.

„Soluţia care poate să fie este să găsim în spitalele care au spaţii de Terapie Intensivă, să găsim spaţii unde pot instala aparate şi să aducem de la depozitele noastre un număr de ventilatoare cu monitoare să le instaleze şi să creeze paturi de Terapie Intensivă”, a spus Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din România, Raed Arafat. 

Până acum, la nivel mondial, cele mai multe cazuri de infectări cu noul coronavirus au fost înregistrate în Statele Unite. Doar în această ţară, în jur de trei milioane 770 de mii de oameni au fost diagnosticaţi cu COVID-19. SUA sunt urmate de Brazilia, India, Rusia şi Peru.


Preluat de la: Publika.md