Tot ce trebuie să știi despre pudra proteică

Tot ce trebuie să știi despre pudra proteică – Ce atenționează specialiștii Agitarea câtorva linguri de pudră proteică cu apă poate face parte din ritualul tău de recuperare după antrenament. Sau poate preferi să o amesteci în smoothie-ul zilnic, astfel încât băutura să devină o masă și nu doar o gustare. Descoperă ce e indicat să știi despre pudra proteică. Experții în nutriție au spus totul despre suplimentul popular. Dar cât de multe știi despre pudra proteică și despre influența pe care o are pentru sănătatea ta? Cele mai multe pulberi proteice conțin proteine de înaltă calitate. Cu toate acestea, ele pot omite anumiți nutrienți cheie. Află tot ce trebuie să știi despre acest supliment atât de popular, conform recomandărilor făcute de specialiștii în nutriție. Tot ce trebuie să știi despre pudra proteică

Fiecare celulă din corpul tău conține proteine, un macronutrient alcătuit din lanțuri de aminoacizi, așa-numitele blocuri de construcție ale vieții.

Proteina ajută la buna funcționare a organismului tău. De la ajutorul în digestie și reglarea hormonilor, până la accelerarea recuperării în timpul exercițiilor fizice. De asemenea, este responsabilă de aprovizionarea sângelui cu oxigen. Alimentele care conțin proteine îți oferă doza optimă de energie zilnică. „Oamenii sunt, de obicei, economiști de proteine, ceea ce înseamnă că, deși putem folosi proteinele pentru energie- avem căile metabolice pentru a face acest lucru. Cu toate acestea, proteinele nu se depozitează în organism.”, a declarat dieteticianul Simin Levinson, citat de Fortune.

Spre deosebire de grăsimi și carbohidrați, ceilalți doi nutrienți de care organismul tău are cea mai mare nevoie. Levison recomandă ca grăsimile și carbohidrații să fie sursele predominante de combustibil. „Proteinele joacă un rol atât de critic, funcțional și dacă aceste proteine nu sunt furnizate, începem să descompunem țesuturile corpului pentru a produce acei aminoacizi.”, a adăugat nutriționistul. Pudra proteică este un supliment, nu un substitut În general, suplimentele proteice sunt sigure pentru consumul regulat. Nutriționiștii recomandă să te consulți cu un dietetician dacă vrei să întroduci pudra proteică în dieta ta zilnică. Mai ales daca ești vegană sau vegetariană și nu vrei să pierzi nutrienții necesari pentru buna funcționare a organismului tău. Opțiunile disponibile pe piață pot părea copleșitoare, dar cea mai bună pudră proteică este cea care îți completează gustul, dieta, stilul de viață și sănătatea generală. Proteinele din zer au fost mult timp standardul de aur în rândul sportivilor, datorită digestiei și asimilării rapide în organism. Alege alimente integrale în locul pudrei proteice Pudra proteică este un înlocuitor accesibil pentru o gustare și chiar pentru o masă. Este ușor de preparat, în doar câteva secunde, și de cele mai multe ori optezi pentru această variantă din comoditate. Cu toate acestea, trebuie să știi că este posibil ca suplimentul să nu îți alimenteze corpul cu varietatea de proteine care provin dintr-o dietă echilibrată, spun cei de la Healthline.com. Ideal ar fi să alegi o alimentație variată, bazată pe alimente integrale, în locul pudrei proteice, atunci când este posibil. Există multe surse excelente de proteine disponibile în dieta occidentală. Alimentele care conțin toți aminoacizii esențiali sunt numite proteine complete și tind să fie de origine animală. Soia, quinoa și semințele de cânepă se numără printre puținele proteine complete pe bază de plante. Necesarul zilnic de proteine recomandat de specialiști este de 50 de grame. Dar este posibil să ai nevoie de mai mult în funcție de vârstă, greutate și nivelul de activitate fizică. Dacă ești activă din punct de vedere fizic, dieta ta zilnică trebuie să conțină 75- 100 de grame de proteină.


Preluat de la: Timpul.md