Topul locurilor turistice din Europa cu cele mai multe furturi

Studiul realizat de compania britanică de asigurări de călătorie QuoteZone a evidențiat faptul că multe dintre destinațiile europene populare sînt puncte fierbinți pentru hoții de buzunare.

Italia a ieșit pe primul loc, cu cea mai mare proporție dintre toate țările de pe continent, urmată de Franța și Spania, scrie G4Media.

Iată unde ar trebui să fiți extrem de vigilenți și cum să rămîneți în siguranță:

Paris vine imediat după Roma:

În Amsterdam se află cele mai riscante locuri din Olanda în care poți rămîne fără bunuri

Greg Wilson, fondator și director executiv al Quotezone, spune că, deși este regretabil că atît de multe atracții din Europa prezintă un risc, există măsuri pe care le puteți lua pentru a diminua riscurile.

„Este esențial să fiți mereu atenți, să lăsați obiectele de valoare, cum ar fi bijuteriile scumpe, într-un seif în hotel și să călătoriți întotdeauna cu o geantă antifurt, cu fermoare pentru a securiza telefoanele și portofelele sau chiar o borsetă pentru bani”, recomandă el.

„Încercați să nu lăsați niciodată bunurile personale nesupravegheate, deoarece companiile de asigurări de călătorie le cer călătorilor să aibă «grijă rezonabilă» și ar putea respinge cererile de asigurare pentru furt dacă obiectele au fost lăsate singure”, adaugă Wilson. „De asemenea, este important să nu uitați să obțineți un document de la poliție pentru pierderea sau furtul unui obiect dacă ați fost jefuit, deoarece acest lucru va susține cererea de asigurare.”


Preluat de la: Noi.md