Topul celor mai sigure orașe din Europa care sunt gata să primească turiştii

Turismul european se pregăteşte să recupereze din pierderile imense provocate de pandemiei. Majoritatea țărilor de pe bătrânul continent își deschid granițele, zborurile se reiau și hotelurile se redeschid.

European Best Destinations, o agenție de turism susținută de Uniunea Europeană, a întocmit un top al celor mai sigure destinații din Europa.

Printre ele se numără și orașul Sibiu din România, descris drept o destinație perfectă pentru toate tipurile de turişti, cu o infrastructură bogată în clădiri istorice, parcuri şi locuri inedite de vizitat.

În plus, spitalele din Sibiu nu au fost niciodată supraaglomerate în timpul acestei crize de sănătate şi ar putea prelua eventualii turişti bolnavi.

În top au mai intrat destinații din Georgia, Grecia, Portugalia, țările baltice sau Croația. Acestea au implementat protocoale stricte privind igiena în spații de cazare, magazine și restaurante, precum și măsuri de distanțare socială.

Aceste destinații sunt dotate cu spitale cu un număr mai mare de paturi pe cap de locuitor decât majoritatea țărilor europene.


Preluat de la: Publika.md