Top 10 produse dăunătoare pentru starea de spirit și somn

1. Produsele de panificație și patiserie – prăjiturile și produsele de patiserie sînt reale „bombe” pentru tractul digestiv, cauzînd probleme cu intestinele și constipații.

2. Cafeaua – stimulează, dar acest efect trece rapid. Acesta este înlocuit de oboseală, somnolență și depresie.

3. Carnea roșie – este o povară mare pentru tractul gastro-intestinal și mult timp se digeră, provoacă agresiune și poate provoca, de asemenea, cancerul de stomac.

4. Ciocolata – ciocolata și alte dulciuri ridică dispoziția pentru scurt timp, dar foarte repede afectează silueta, acționează ca cafeaua și provoacă insomnie.

5. Conservele – aproape toate conservele furnizează organismului toxine inutile, care afectează organele interne, se deteriorează sănătatea și starea de spirit.

6. Fast food (hot dog, hamburgeri, pizza, etc) – provoacă depresie clinică. Astfel de alimente supraîncărcă corpul cu grăsime inutile și sare.

7. Alcoolul – chiar și băuturile alcoolice slabe, dacă sînt consumate frecvent provoca deshidratare, somnolență, slăbiciune musculară și incapacitate de a se concentra.

8. Băuturi răcoritoare – crește nivelul de zahăr din sînge după consumul unor astfel de alimente, iar apoi survine declinul, rezultînd și o cădere a stării de spirit.

9. Snek-uri, chips-uri, nuci sărate, covrigei… Chips-uri – un produs care conține substanțe cancerigene și provoacă boli ale tractului gastro-intestinal. Ele provoacă dependență ca de droguri și blochează producerea de endorfine, sau „hormonii bucuriei”, care afectează în mod direct starea noastră emoțională. Alunele sărate tratate cu glutamat de natriu și multe alte adaosuri suspecte, care crează o dispoziție proastă.

10. Cîrnații afumați, șunca – toate conțin o cantitate mare de coloranți, conservanți și nitrați. Acest set este capabil de a provoca o stare de spirit proastă, plus riscul pentru sănătate.


Preluat de la: Noi.md