TOP 10 cele mai bine vândute telefoane în prima jumătate din 2020

Un nou raport Omdia prezintă topul pentru cele mai bine vândute 10 smartphone-uri din lume în 2020. Acesta ia în calcul modelele, nu producătorii, astfel putând vedea care sunt dispozitivele pe care utilizatorii chiar le folosesc mai intens în ultima perioadă. Este astfel ciudat faptul că producători de top, care în ultima perioadă sunt în primele locuri în topurile vânzărilor la nivel global, nu sunt deloc prezenți sau au doar un singur model în acest clasament, scrie go4it.ro.

Huawei, de exemplu nu apare cu niciun model, chiar dacă a fost pentru o perioadă întâiul producător de smartphone-uri la nivel de unități produse și vândute. Apoi, Samsung, are doar un singur model, ce-i drept pe locul al doilea, în top. În cele din urmă, Apple și Xiaomi par să domine acest top. Anul trecut însă, Samsung și Apple dominau topul, printre care se mai furișau și modele Xiaomi și Oppo.

Se pare că Apple are în top toate cele trei modele de iPhone 11, modelul iPhone XR de acum 2 ani, cât și noul iPhone SE, care s-a lansat spre sfârșitul acestei perioade de vânzări. Apoi, Xiaomi are în top patru modele, dar acestea sunt toate variante de buget și nici nu fac parte din seria principală „Mi”, ci din cea secundară, „Redmi”. Singurul model Samsung din top este Galaxy A51, varianta de medie a gamei. În comparație, topul pentru aceeași perioadă din 2019 arăta cam așa:


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie