Toată populaţia Luxemburgului va fi testată pentru noul coronavirus

Toată populaţia Luxemburgului va fi testată pentru noul coronavirus, respectiv circa 625.000 de persoane, a anunţat marţi executivul acestui stat membru al UE, care până în prezent are confirmate 3.729 de cazuri de COVID-19 şi, raportat la populaţia sa, este printre cele mai afectate, scrie agerpres.ro.

”Într-o lună vom preleva probe întregii populaţii”, a declarat ministrul luxemburghez al învăţământului superior şi cercetării, Claude Meisch, în timpul unei teleconferinţe de presă transmisă de agenţia Belga, preluată de EFE.

Până în prezent în Luxemburg au fost efectuate peste 39.000 de teste, iar în următoarea lună sunt preconizate aproximativ 20.000 de teste în fiecare zi.

Primii care vor fi testaţi în cadrul acestui program, cu un cost estimat la circa 40 de milioane de euro, sunt studenţii şi profesorii, dat fiind că învăţământul superior va fi reluat pe 4 mai.

Autorităţile vor încerca să desfăşoare această campanie în paralel cu aplicarea diferitelor etape de relaxare a măsurilor de izolare. Între timp, fiecare rezident al Luxemburgului a primit din partea statului cinci măşti chirurgicale.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie