Tiraspolul a refuzat și ședința Comisiei Unificate de Control în regim de videoconferință

După eșuarea convocării reuniunii de lucru la nivelul copreședinților Comisiei cu participarea reprezentanților Ucrainei și Misiunii OSCE în Moldova, care era preconizată pentru 7 mai la sediul din Chișinău al Misiunii OSCE din Moldova, delegația noastră a propus organizarea unei ședințe similare în regim de videoconferință pentru 8 mai, ora 14:00.

Aspectele tehnice de organizare a ședinței au fost asumate de Misiunea OSCE în Moldova. Pe agenda discuțiilor au fost înaintate subiecte privind funcționarea mecanismului de pacificare în contextul măsurilor antipandemice aplicate în localitățile din Zona de Securitate, precum și privind situația epidemiologică în unitățile Forțelor Mixte de Pacificare.

Însă, nici această inițiativă nu a fost susținută.

”Delegația Republicii Moldova își exprimă regretul în legătură cu poziția neconstructivă a părții transnistrene care, prin acțiunile sale, demonstrează vădit nedorința de a discuta și a remedia problemele create tot de ea în Zona de Securitate, dar și de a readuce situația în regiune în strictă conformitate cu parametrii stabiliți în documentele-cadru ale misiunii de menţinere a păcii de pe râul Nistru”, se arată în comunicatul Delegației Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control.

 


Preluat de la: Publika.md