Timp de o lună, peste 150 de obiecte explozive din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, depistate pe teritoriul țării noastre

Pe parcursul lunii octombrie, 156 de obiecte explozive au fost depistate și neutralizate de către geniştii Armatei Naţionale. Potrivit ofiţerului superior al Serviciului Geniu, Ivan Cornegruţa, în perioada respectivă, grupele de deminare au participat la 33 de misiuni în satele din raioanele Ştefan Vodă, Ialoveni, Căuşeni, Cimișlia, Floreşti şi Anenii Noi.

Cea mai recentă intervenţie a geniştilor a fost în localitatea Viișoara, raionul Ștefan Vodă, unde, în timpul lucrărilor agricole, localnicii au descoperit pe un câmp, 51 de mine antiinfanterie și proiectile de artilerie de diferit calibru.

În acelaşi timp, geniştii din Brigada de Infanterie motorizată ”Ștefan cel Mare” au fost solicitaţi în satele Răzeni și Horăști, raionul Ialoveni, unde, în urma lucrărilor sezoniere au fost depistate trei proiectile de artilerie.

Toate muniţiile erau din perioada celui de-al Doilea Război Mondial şi au fost transportate la Centrul de instruire al unităţii, pentru a fi distruse în condiţii de maximă securitate.

De la începutul acestui an, geniştii militari au identificat şi distrus 2 221 de obiecte explozive de diferite tipuri şi calibru pe întreg teritoriul ţării.


Preluat de la: Publika.md