Ți se rupe inima: Un pui de urs și mama lui au fost împușcați de soldați ruși (VIDEO)

Un pui de urs și mama lui au fost împușcați de soldați ruși după ce s-au urcat pe un submarin nuclear, informează. Membrii echipajului unui submarin nuclear rusesc au împușcat un pui de urs și pe mama lui după ce aceștia s-au urcat pe submarinul acostat într-un port din Kamceatka, provocând numeroase controverse în rândul opiniei publice. 

Soldații ruși au surprins momentul, pe care l-au aclamat, spunând „Așa te lupți cu urșii în Kamceatka!”, fapt care i-a făcut pe cei care au vizionat înregistrarea pe rețelele sociale să îi numească „animale”, notează The Moscow Times

Pe imaginile făcute publice de soldații din Rusia se vede cum mama ursoaică și puiul ei înoată către submarin, apoi stau așezați pe punte, moment în care se aude o împușcătură, iar ursulețul cade în apă. 

„N-avem altă soluție. Așa te lupți cu urșii în Kamceatka!”, se aude pe controversata filmare. 

De asememea, o voce masculină din videoclip este auzită spunând că animalele ar fi mers în satele locale dacă ar fi fost alungate.

Tragicul incident i-a obligat pe șefii Flotei din Pacific a Marinei Rusești să dea explicații, susținând că nu aveau o altă variantă de rezolvare a problemei în afara uciderii animalelor. 

Un canal de știri afiliat armatei rusești a susținut pe canalul Telegram că era neapărată nevoie să fie sacrificați cei doi urși pentru că mama ursoaică ar fi fost foarte slăbită și oricum ar fi murit în cele din urmă. Cu toate acestea, pe filmare se vede că ursoaica avea dimensiuni normale pentru specia sa. 

Se presupune că urşii, a căror specie nu a fost dezvăluită, au înotat peste golf pentru a ajunge la submarin din motive necunoscute.

Aproximativ 14 000 de urși bruni trăiesc în peninsula Kamceatka. Aceștia se hrănesc cu rădăcini, fructe și miere, dar pot să atace oamenii în momentul în care se simt amenințați. 


Preluat de la: Publika.md