Thailanda a întâmpinat primii turişti după șapte luni de pandemie

Thailanda a întâmpinat primul grup de turişti în ultimele şapte luni, ca parte a unui experiment menit să testeze dacă este posibilă o deschidere mai largă, după ce pandemia a afectat economia regatului.

Cei 39 de turiști, care au zburat în Bangkok din Shanghai, vor trebui să rămână în țară minimum 30 de zile, în conformitate cu regulile inițiativei speciale, care a fost aprobată de cabinetul thailandez în septembrie.

Vizitatorilor li s-au făcut controale de sănătate şi li s-a dezinfectat bagajul, înainte de a-şi lua îmbrăcămintea de protecţie şi de a fi ţinuţi timp de două săptămâni în carantină. Turiștii trebuie să încheie polițe de asigurare speciale, să facă un test Covid-19 înainte de a călători și să demonstreze că au cazare pe durata șederii lor în țară.

Aceștia trebuie să stea în carantină pentru 14 zile într-un hotel sau spital aprobat de guvern. De asemenea, vor trebui să descarce aplicația oficială de urmărire a coronavirusului și să o folosească în timpul petrecut în țară. Doar cei care călătoresc din lista țărilor cu risc scăzut din Thailanda pot solicita Visa Turistică Specială, scrie libertatea.ro.

Vizele sunt valabile până la 90 de zile și pot fi reînnoite de două ori. Un al doilea grup de 147 de turişti chinezi din Guangzhou urmează să sosească în Thailanda săptămâna viitoare, urmat de un zbor din Scandinavia în luna  noiembrie.


Preluat de la: Publika.md