Thailanda a anunțat că a găsit ketamină de 1 miliard de dolari, însă drogurile s-au dovedit a fi aditivi alimentari

Captura de ketamină de 1 miliard de dolari, anunțată ca fiind cea mai mare realizată vreodată în Thailanda, s-a dovedit a fi compusă din aditivi alimentari și agenți de curățare.

Ministrul Justiției din țara asiatică, care s-a fotografiat în urmă cu două săptămâni, într-un depozit, alături de presupusele droguri, a recunoscut marți că informația inițiala a fost greșită și că autoritățile nu au realizat o lovitură importantă în lupta împotriva drogurilor.

„A fost o neînțelegere pe care agenția noastră antidrog trebuie să o accepte”, le-a declarat Somsak Thepsuthin reporterilor. „Nu a fost o greșeală. Au fost aflate informații noi”.

Agenția antidrog din Thailanda a testat sâmbătă 66 de saci din cei 475 capturați. Autoritățile au anunțat că substanța descoperită este fosfat trisodic, nu ketamină, scrie digi24.ro.

Fosfatul trisodic este un compus anorganic, alb, granular sau cristalin, foarte solubil în apă, care produce o soluție alcalină. Este folosit ca agent de curățare, lubrifiant, aditiv alimentar și degresant.

În domeniul medicinei, Ketamina este folosită ca anestezic sau anti-depresiv. Folosită ca drog, această substanță produce o stare de transă și uneori halucinații.

În data de 12 noiembrie, agenția antidrog din Thailanda a anunțat capturarea a 11,5 tone de ketamină, valoarea presupuselor droguri fiind de 1 miliard de dolari. Captura a fost făcută în provincia Chachoengsao, în apropierea capitalei Bangkok.

Ministrul Justiției, Somsak Thepsutin, a organizat atunci o conferință de presă și a anunțat că transportul uriaș a ajuns în Thailanda pe apă. El a mai vorbit despre rețeaua multinațională aflată în statele transportului.


Preluat de la: Publika.md