Tesla recheamă în service peste 100 de mii de vehicule din cauza unor defecțiuni. Ce modele sunt afectate

Autoritatea de reglementare a spus că vehiculele nu au respectat cerinţele federale de siguranţă, deoarece lampa de avertizare pentru centura de siguranţă şi semnalul sonor pot să nu se activeze atunci când şoferul nu are centura, scrie News.ro. 

Rechemarea afectează anumite vehicule Model S 2012-2024, Model X 2015-2024, Model 3 2017-2023 şi Model Y 2020-2023. 

Tesla va lansa o actualizare de software over-the-air pentru a remedia problema, iar implementarea va începe în iunie. 

Remediul va elimina dependenţa de senzorul de ocupare a scaunului şoferului din software şi se va baza doar pe catarama centurii de siguranţă a şoferului şi starea de funcţionare a vehiculului pentru a activa semnalele de memento a centurii de siguranţă, a spus NHTSA. 

Tesla a rechemat 200.000 de vehicule Model S, X şi Y în SUA în ianuarie, din cauza unei defecţiuni software care ar putea împiedica vizibilitatea şoferilor în timpul marşarierului. 

De asemenea, a rechemat 3.878 de Cybertrucks în aprilie, pentru a repara o pedală de acceleraţie care s-ar putea desprinde şi s-ar putea bloca în ornamentele interioare. 

Autorităţile americane de reglementare a siguranţei auto au deschis, de asemenea, luna trecută, o investigaţie pentru a stabili dacă rechemarea de către Tesla a peste 2 milioane de vehicule, anunţată în decembrie pentru a instala noi dispozitive de protecţie pentru pilotul automat, a fost adecvată, în urma unei serii de accidente.


Preluat de la: Unimedia.info