Tesla recheamă în service 3.878 de vehicule Cybertruck

Tesla recheamă în service 3.878 de vehicule Cybertrucks pentru a remedia o plăcuță a pedalei de accelerație care se poate desprinde și se poate bloca în garnitura interioară, potrivit mediafax.

Conform Administrației Naționale pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi din SUA (NHTSA), o pedală de accelerație blocată ar putea face ca vehiculul să accelereze neintenționat, crescând riscul unui accident, notează Reuters. Tesla a început livrările camionetei sale electrice Cybertruck la sfârșitul anului trecut, după o întârziere de doi ani din cauza unor probleme de producție și a constrângerilor legate de aprovizionarea cu baterii. Acțiunile companiei au scăzut vineri cu aproape 3%, adăugându-se la seria de cinci ședințe de pierderi în care acțiunile au pierdut aproximativ 14%.

Tesla va înlocui sau va repara ansamblul pedalei de accelerație, iar proprietarii vor fi notificați prin scrisori trimise prin poștă în iunie, a precizat NHTSA. În primul trimestru al anului 2024, producătorul de vehicule electrice a avut trei rechemări în service care au afectat aproximativ 2,4 milioane de vehicule.


Preluat de la: Timpul.md