Teritoriul unde nu a fost înregistrat niciun caz de COVID-19

Chiar dacă peste 217.000 de persoane au murit de COVID-19 în SUA, Samoa Americană a înregistrat zero cazuri de virus. Teritoriul îndepărtat al SUA, o mică insulă situată în Oceanul Pacific, aproximativ echidistant între Hawaii și Noua Zeelandă – este singura parte a țării care a reușit să rămână complet fără COVID, în mare parte datorită deciziei guvernatorului la sfârșitul lunii martie pentru închiderea insulei către lumea exterioară pentru a preveni intrarea virusului.

Decizia și-a păstrat cei 55.000 de locuitori liberi de coronavirus – dar a lăsat, de asemenea, sute de oameni blocați în state, departe de casele lor, luni întregi și fără indicii când li se va permite să se întoarcă. Mulți dintre acești oameni au plecat în SUA pentru tratament medical sau pentru îngrijirea membrilor familiei bolnavi, fără să-și dea seama că alegerea ar însemna să rămânem la câțiva kilometri distanță de familiile și prietenii lor într-unul dintre cele mai tumultuoase momente din memoria vieții.

Acum, finanțele lor sunt în scădere, sănătatea lor mentală este în criză și tot ce pot face este mult timp pentru ziua în care pot pleca acasă.

 


Preluat de la: Publika.md