Tenismena Naomi Osaka s-a retras din turneul Cincinnati Masters, în semn de protest față de acțiunile poliției americane în "cazul Jacob Blake"

După ce s-a calificat în semifinalele turneului Cincinnati Masters, Naomi Osaka a luat o decizie fără precedent. Tenismena japoneză cu origini haitiene a refuzat să joace următoarea partidă și s-a retras din competiție în semn de protest față de acțiunile poliției americane în „cazul Jacob Blake”.

Bărbatul de culoare din statul Wisconsin a fost împușcat de șapte ori în spate de către polițiști, de față cu cei trei copii ai săi.

Drept urmare, mai multe partide care erau programate joi la turneul de tenis „Western & Southern Open” au fost amânate pentru ziua de vineri.

Între timp, și în alte competiții de peste ocean au fost amânate meciuri. În liga profesionistă nord-americană de baschet, nu s-au disputat trei partide din play-off, cu participarea a echipelor Milwaukee Bucks, Los Angeles Lakers și Houston Rockets.

„Atunci când intrăm pe parchet, reprezentăm orașul Milwaukee și statul Wisconsin, toți se așteaptă ca noi să jucăm la nivel înalt, să facem efort maxim și să fim responsabili unul față de celălalt. Acestea sunt standardele noastre și, în momentul de față, cerem același lucru de la oamenii legii”.

Din același motiv, au fost amânate trei meciuri din Major League Baseball și 5 meciuri din Major League Soccer.


Preluat de la: Publika.md