Tehnolofii moderne ANTI-COVID în NBA: Jucătorii vor purta inele care depistează virusul

Liga profesionistă nord-americană de baschet apelează la ajutorul tehnologiilor moderne pentru a relua sezonul competițional. Presa americană anunță că jucătorii celor 22 de echipe care vor juca meciurile la complexul Disney World din Orlando, statul Florida, vor purta inele care pot depista din timp prezența coronavirusului în organismul sportivului.

Dispozitivul poate prezice simptomele maladiei cu precizia de 90 la sută. Mai mult de atât, inelul poate măsura temperatura corpului, evoluția respirației și ritmul inimii și poate analiza calitatea somnului fiecărui sportiv. Baschetbaliștii vor putea instala o aplicație în telefoanele sale mobile pentru a verifica rapid toate datele necesare.

La reluarea sezonului, la sfârșitul lunii iulie, vor participa primele 8 clasate din cele două conferințe și alte 6 formații cu cele mai bune rezultate înregistrate până la suspendarea competiției. Echipele vor juca fiecare câte 8 meciuri în sezonul regulat pentru a stabili cele 16 formații calificate în play-off și, totodată, pentru a determina capii de serie. Pe durata competiției, toți jucătorii vor locui în hotelurile de la

Disney World și vor fi testați zilnic la coronavirus.

NBA planifică să finalizeze sezonul curent până pe 12 octombrie.


Preluat de la: Publika.md