Tbilisi și-a rechemat ambasadorul de la Kiev, pentru consultări

Tbilisi și-a rechemat, pentru consultări, ambasadorul său de la Kiev. Anunțul a fost făcut de ministrul de externe al Georgiei, David Zalkaliani, potrivit căruia, gestul este o reacție la numirea fostului președinte al Georgiei, Mihail Saakașvili, în funcția de șef al comitetului executiv al Consiliului pentru Reforme din Ucraina, structură subordonată președintelui ucrainean.

Ministerul georgian de Externe a subliniat însă că Tbilisi nu are în vedere o posibilă întrerupere a relațiilor diplomatice cu Ucraina, menționând că rechemarea ambasadorului este o practică diplomatică obișnuită ce indică că au apărut anumite probleme în relațiile dintre țări și sunt necesare măsuri suplimentare pentru consultarea ambasadorului.

La rândul său, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a catalogat drept „greșeală” decizia Georgiei de a-și rechema ambasadorul, declarând că Ucraina nu va răspunde simetric la gestul de la Tbilisi.

Georgia continuă să ceară extrădarea lui Saakașvili, afirmând că numirea sa în calitate de membru al executivului ucrainean va înrăutăți relațiile cu Ucraina.


Preluat de la: Publika.md