Ţările NATO se pregătesc de al doilea val de îmbolnăviri cu COVID-19. Au pus la punct un plan de acțiune

Țările NATO au pus la punct un plan de acțiune destinat combaterii unui al doilea val de infecții cu noul coronavirus.

Cele 30 de state membre ale alianței militare vor constitui un stoc comun de echipamente medicale și un fond cu resurse financiare, care să fie folosit pentru achiziția de produse medicale esențiale. Anunţul a fost făcut de secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, informează Agerpres.

„Misiunea principală a NATO, în contextul pandemiei de coronavirus, este să asigure că această criză sanitară nu devine o criză de securitate, a declarat Stoltenberg, la finalul a două zile de discuții între miniștrii apărării din țările membre NATO, în contextul în care alianţa militară încearcă să arate cum îşi poate aduce contribuţia în timpul crizei sanitare.

Secretarul general al NATO nu a oferit alte detalii despre dimensiunea fondului sau despre data când stocul de echipamente medicale va fi disponibil. Acesta spus că „încă este prea devreme pentru a spune”, dar a menţionat că unii aliaţi au început deja să avanseze angajamente şi unele contribuţii vor fi disponibile foarte curând.

Stoltenberg a ţinut să sublinieze contribuţiile recente ale Alianţei pentru operaţiuni civile, cum ar fi transportul pe cale aeriană a unor materiale medicale esenţiale şi a unor pacienţi, precum şi ridicarea de spitale de campanie.


Preluat de la: Publika.md