Tarifele pentru unele servicii medicale s-au ieftinit semnificativ. Vezi despre ce investigații este vorba

Tarifele pentru hemodializă, hemodiafiltrare şi investigaţia citopatologică a frotiului cervico-vaginal s-au ieftinit semnificativ. O hotărâre în acest sens a fost aprobată recent de Guvern, iar modificările au fost publicate vineri în Monitorul Oficial.

Astfel, o ședință de hemodializă costă 1 995 de lei, cu 400 de lei mai puțin decât era până acum. Iar prețul pentru o ședință de hemodiafiltrare s-a redus de la 2 645 la 2 195 de lei. Cât despre tariful pentru investigaţia citopatologică a frotiului cervico-vaginal, inclusiv screeningul cervico-vaginal, acesta a fost înjumătățit. Investigația costă acum 62 de lei. 

În același timp, în catalogul tarifelor unice pentru serviciile medico-sanitare au fost incluse prețuri noi pentru unele servicii noi legate de diagnosticul COVID-19.

Totodată, alte poziții apărute în document se referă la transplantul de membrană amniotică pe suprafața oculară și la transplantul de scleră, pentru ambele fiind stabilit tariful per caz tratat, care include în afară de costul operației și cheltuielile de spitalizare.

Serviciile medico-sanitare menționate mai sus sunt prestate de instituțiile medicale încadrate în sistemul de asigurare obligatorie de asistență medicală.

 


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie