Târgul de Crăciun, deschis în Piața Constituției din București. Vizitatorii vor fi surprinși de multitudinea de evenimente

La București s-a deschis Târgul de Crăciun, în Piața Constituției. Ceremonia de deschidere a avut loc duminică, în 20 noiembrie.

Târgul de Crăciun București rămâne deschis până pe 26 decembrie, potrivit Primăriei orașului, de luni până vineri, în intervalul orar 12:00-23:00, iar sâmbăta și duminica în intervalul 10:00-23:00.

Intrarea la Târgul de Crăciun din Piața Constituției este liberă.

La târg vor fi căsuțe din lemn cu produse realizate de meșteșugari, artiști plastici și artizani, mâncare tradițională, parc de distracții cu patinoar, carusel, roată panoramică, concerte, spectacole de weekend, street food, zone destinate activităților pentru copii şi, nu în ultimul rând, întâlniri magice cu Moș Crăciun.

Târgul de Crăciun București vine anul acesta cu ceva special

Târgul va avea mai multe zone tematice: zona cumpărăturilor de Crăciun găzduieşte peste 80 de căsuțe de lemn, de unde bucureştenii pot alege dintre jucării, suveniruri tradiţionale, cadouri de sezon. Vor fi și produse realizate de meşteşugari, artiști plastici, artizani și creatori autohtoni – de la globuri din sticlă pictate manual, ornamente pentru brad, accesorii și bijuterii, până la produse din ceramică din Horezu, Corund și Baia Mare, ii, icoane și obiecte realizate din lemn cioplit. De asemenea, nu va lipsi mâncarea tradițională.

În zona de street food vor fi nelipsiți burgerii, cârnaţii la grătar şi dulciurile oferite de cele 16 food-trucks.Printre cele mai vizitate destinaţii ale Târgului, zona parcului de distracţii promite să fie pe gustul tuturor cu plimbări pe gheaţă la patinoar, cu privelişti instagramabile în roata panoramică şi călătorii amuzante în caruselul colorat.

Târgul de Crăciun va avea concerte de weekend

De asemenea, începând cu mini-vacanţa din 30 noiembrie – 4 decembrie, programul Târgului de Crăciun va fi completat cu concertele de weekend, din zona de spectacole. Timp de patru weekenduri, dar şi de Sfântul Nicolae, pe 6 decembrie, pe scena din faţa Palatului Parlamentului, bucureştenii vor asculta live colinde şi cântece tradiţionale şi vor asista la spectacole cu datini de Crăciun.

Pe 30 noiembrie, la Târgul de Crăciun, începutul calendaristic al iernii va fi marcat prin momente artistice speciale precum și prin aprinderea luminiţelor din bradul festiv. Piața Constituției devine cadru de poveste cu zona lui Moş Crăciun, unde cei mici se întâlnesc cu spiriduşi, pot transmite scrisori către Moş Crăciun sau îl pot întâlni în persoană la Căsuţa lui Moş Crăciun.

Restricții de trafic pentru Târgul de Crăciun

Pentru buna desfăşurare a evenimentului, în perioada 20 noiembrie – 26 decembrie 2022, se va restricţiona traficul rutier, banda 1 de circulaţie din segmentul inelului Pieţei Constituţiei din oraș.

Totodată, în perioada 19 noiembrie – 27 decembrie, vor fi amplasate trei treceri pietonale temporare în zona Piaţa Constituţiei: două pe breteaua dinspre Calea 13 Septembrie, în zona Ministerului Mediului, şi una dinspre Bulevardul Unirii, pe latura aferentă Ministerului de Finanţe.

 


Preluat de la: Publika.md