Taraf și îmbulzeală în plină explozie a cazurilor COVID, în judeţul Braşov (VIDEO)

O petrecere în aer liber a adus la un loc o mulţime de oameni şi o mare îmbulzeală în faţa scenei, unde s-a dansat „ca în vremurile bune” (a se citi, fără coronavirus), pe muzica tarafului, scrie brasovmetropolitan.ro. 

În imaginile postate pe reţelele de socializare se poate vedea că oamenii au uitat complet de regulile de distanţare sau de purtarea măşii. Iar faptul că judeţul Braşov se află de mai mult timp pe o pantă ascendentă din punct de vedere al infecţiilor, nu pare să „impresioneze” pe nimeni. 

Culmea ironiei este că interpreta Vlăduţa Lupău chiar a modificat textul unui cântec, adaptândul-l la perioada de pandemie:

„O venit vremuri grele,

Vremi de pribegie

Când în toată lumea

Este pandemie. (…)

Când virusul va trece 

Şi-om şti că nu mai vine

N-o mai sta izolaţi 

Şi totul va fi bine.” 

Sursa citată menţionează că în perioada în care restricţiile au fost ridicate după starea de urgenţă, numărul îmbolnăvirilor creşte exponenţial în judeţul Braşov.

Astfel, joi au fost confirmate 56 de cazuri, vineri alte 62 de cazuri, iar sâmbătă au fost anunțate 36 de cazuri.

Potrivit Mediafax, poliţiştii s-au autosesizat şi urmează să aplice măsurile de rigoare.  

„Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Politie Județean Brașov, în colaborare cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitare Veterinare, Comisariatului pentru Protecția consumatorilor și Inspectoratului Teritorial de Muncă, s-au sesizat din oficiu și efectuează verificări cu privire la modul de respectare a măsurilor de diminuare a impactului de risc cu ocazia desfășurării unui concert în aer liber în seara zilei de 03 iunie a.c., pe raza localității Prejmer, județul Brașov. La finalizarea verificărilor vor fi dispuse măsurile legale care se impun” – este anunțul Poliției din Brașov, informează Mediafax.


Preluat de la: Publika.md