Ţara noastră nu a primit deocamdată nicio cerere de înregistrare a vreunui vaccin anti-COVID

Ţara noastră nu a primit deocamdată nicio cerere de înregistrare a vreunui vaccin anti-COVID. Informația ne-a fost confirmată de responsabilii din cadrul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, în urma unei solicitări făcute de postul nostru de televiziune.

Între timp, Ministerul Sănătăţii a anunţat că imunizarea va începe în primăvară. Totuşi, nici agenţia, nici ministerul nu dispun de informaţii exacte despre ce fel de vaccin va fi folosit în Moldova şi cât de pregătiţi suntem pentru transportarea şi păstrarea acestuia.

„La momentul actual noi nu dispunem de informaţia nici de platforma COVAX, nici despre vaccinul care va fi oferit de statul român. Apropo, sunt momente, nu este destul să zicem despre asigurarea populaţiei. Sunt momentele juridice, deja prim-ministru a făcut referinţă la ele, ceea ce ţine de consimțământul informat al pacientului, efectele adverse care pot apărea după administrarea vaccinului”, a afirmat ministrul interimar al Sănătăţii, Viorica Dumbrăveanu.

Planul de livrare a vaccinului va fi aprobat până la mijlocul lui ianuarie.

Între timp, în țara vecină România campania de imunizare împotriva COVID-19 a început deja, iar Ucraina va purcede peste o lună.


Preluat de la: Publika.md