Ţara care oferă un stimulent financiar pentru creşterea natalităţii în timpul pandemiei

Heng Swee Keat, vicepremierul din Singapore, a declarat că stimulentul financiar va ajuta persoanele care se confruntă cu presiuni financiare și sunt îngrijorate de slujbele lor. „Am primit feedback conform căruia Covid-19 i-a determinat pe cei care doreau să devină părinţi să-și amâne planurile”, a declarat Heng Swee Keat.

Vicepremierul a spus că ajutorul financiar îi va ajuta pe părinți cu cheltuielile, dar nu a confirmat la cât se va ridica acesta. Singapore înregistrează una dintre cele mai scăzute rate de natalitate din lume, doar 1,14 nașteri pentru fiecare femeie, scrie libertatea.ro

Pentru ca o țară să se repopuleze în mod natural, femeile trebuie să nască în medie 2,1 bebeluși, însă majoritatea țărilor dezvoltate sunt acum sub acest nivel. Economia din Singapore se confruntă cu o recesiune profundă.

PIB-ul a scăzut cu 12,6% în al doilea trimestru comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, marcând „cea mai puternică scădere înregistrată” din istoria orașului-stat. Ţara a reuşit să lupte cu succes împotriva pandemiei de COVID-19. Doar 27 de persoane au murit din cauza coronavirusului, potrivit Universității Johns Hopkins.


Preluat de la: Publika.md