Țara care nu a avut niciun caz de coronavirus, dar care poate deveni prima din lume cu toată populația vaccinată

Un grup de insule din Oceanul Pacific, care formează un stat aflat între puținele din lume care nu a înregistrat niciun caz de Covid-19, ar putea deveni prima națiune cu toată populația vaccinată împotriva bolii.

Primul transport a inclus 2.800 de vaccinuri, care vor fi administrate în două doze la câte o persoană, la distanță de 28 de zile. Angajații din domeniul sănătății, oficialii cheie și cetățenii vulnerabili vor fi printre primii care vor fi vaccinați, potrivit ministerului Sănătății.

Până în prezent, Palau nu a înregistrat niciun caz de coronavirus sau deces legat de virus, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

Aceste măsuri au fost esențiale pentru controlul Covid-19, a declarat ambasadorul Palau la ONU, în luna mai.

Națiune independentă, dar în strânsă asociere cu Washingtonul, Palau are acces la programul de vaccinare anti-Covid-19 al Statelor Unite.

Arhipelagul are o suprafață de doar 459 de kilometri pătrați, aproximativ o șesime din suprafața Rhode Island, cel mai mic stat american. Această caracteristică avantajează națiunea în cursa imunizării, potrivit coordonatorului campaniei, Ritter Udui. „Suntem norocoși că avem acces la vaccinuri, iar dimensiunea redusă a statului ne avantajează în desfășurarea campaniei”, a spus Udui.

„Vaccinarea nu este obligatorie, dar scopul nostru este să imunizăm 80% din populație”, a mai spus oficialul.

Palau a planificat inițial ca vaccinările să fie finalizate până în mai, dar Udui a spus că acest termen „va fi prelungit, cel mai probabil”, din cauza unei încetiniri a distribuției din SUA.


Preluat de la: Publika.md