Tânărul care a fost agresat la benzinărie a povestit despre coşmarul prin care a trecut: “M-a ameninţat că o să mai vină în magazin”

Tânărul care a fost agresat este operator la benzinărie şi spune că individul care l-a atacat era în stare de ebrietate şi a venit să se răzbune pentru faptul că în dimineaţa aceleaşi zile, nu i-a vândut un pachet de ţigări. Incidentul a avut loc în seara zilei de 13 ianuarie, în jurul orei 19:00 şi a fost surprins de camerele de supraveghere instalate în incinta benzinăriei.

„Dimineaţa, în aceeaşi zi, pe la ora 10:30 11:00 s-a stins lumina la benzinărie şi casa nu lucra şi nu se putea de vândut niciun produs. Vitalie, care a venit, a vrut să cumpere ţigări. I s-a spus de multe ori că nu se poate, dar nu a înţeles. A spus că bine, voi pe mine încă nu mă ştiţi şi o să vedeţi.”

Tânărul care a fost luat la pumni este Igor Gaidei, are 20 de ani şi activează de 2 ani la staţia peco din satul Criva. Acesta spune că tot coşmarul a durat mai mult de jumătate de oră.

„A venit şi fără nici o preîntâmpinare nimic, a venit cu un cuţit în mână, şi în altă mână ţinea telefonul şi vorbea cu cineva pe reţelele de socializare online. A lovit mai întâi cu piciorul în scaun, a lovit în mine, dar cred că a nimerit în scaun. Apoi m-a apucat de gât şi mă arată cu cine vorbea el pe telefon.”

În imaginile publicate pe internet se vede cum toată scena este urmărită de către doi poliţişti de frontieră care au venit să-şi cumpere bere. Indiferenţa oamenilor legii a şocat opinia publică.

„Nici un cuvânt, nici un nimic. Cum am înţeles, chiar astăzi casiera care a fost cu mine le-a spus încet în timp ce el mă bătea cu pumnii ca să facă ceva, să-l ia. Şi ei nici o reacţie, s-au făcut că nici nu au auzit-o.”

Tot în filmuleţul video se vede cum la un moment dat în ajutorul vânzătorului care este lovit de mai multe ori vine un alt bărbat şi încearcă să-l liniştească pe agresor. Igor spune că anterior nu a avut conflicte cu bărbatul bătăuş pe care nici măcar nu-l cunoaşte. Acum îi este frică de propria viaţă.

„El m-a ameninţat că după ce iese, o să mai vină, o să mă găsească şi o să continue ceea ce a început”.

Într-un comunicat de presă, Poliţia de Frontieră condamnă orice acţiune de acest gen şi indiferenţa manifestată faţă de acţiunile huliganice. Pe cazul dat a fost iniţiată o anchetă de serviciu, se arată în comunicat.

Şi ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu regretă incidentul şi spune că este inadmisibil comportamentul poliţiştilor care se uită cu nepăsare cum tânărul este bătut. „Angajații trebuie să răspundă conform legislației și personal voi ține acest caz la control”, a scris Voicu pe pagina sa de Facebook. 


Preluat de la: Publika.md