Taberele de odihnă, gata pentru sezonul estival: Câți bani vor scoate părinții din buzunar pentru un sejur al copiilor

Astfel, 15 tabere cu sejur de zi, vor funcționa în cadrul instituțiilor de învățământ primar și secundar, ciclu I și II, precum și trei tabere constante „Poienița Veselă”, „Alunelul” și „Cireșarii”. De asemenea, în perioada 1-30 iunie, curent, vor activa 14 tabere în baza școlilor sportive, o tabără ecologică și 13 tabere în incinta Centrelor de creație din capitală. Iar 20 de tabere tematice, vor activa în baza Centrelor comunitare pentru copii și alte 14 tabere, în cadrul rețelei de Biblioteci Municipale „B.P. Hasdeu”.

O Informație în acest sens, a fost prezentată luni, 14 mai, curent, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale de către Andrei Pavaloi, șef adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport (DGETS).

Potrivit responsabilului din cadrul DGETS, pentru actualul sezon estival, din bugetul municipal au fost alocate 35 mil. lei, pentru odihna și întremarea a circa 10.000 de copii în taberele din Municipiul Chișinău.

„Costul unui bilet în taberele cu sejur, pentru 15 zile, este de 2550 de lei, iar părinții vor achita doar 20% costul total al biletului. Pentru taberele constante, prețul unui bilet pentru 10 zile este de 3700 de lei, dintre care, părinții vor achita 20% din costul total al sejurului”, a subliniat șeful Andrei Pavaloi.

E de menționat că, în taberele constante, vor fi repartizate, cu titlul gratuit, 1828 de bilete destinate copiilor din familiile social-dezavantajate”, au comunicat responsabilii de la Primăria Municipiului Chișinău.


Preluat de la: Unimedia.info