Surse: Plahotniuc ar fi obținut cetățenia Turciei

Fostul lider PD, Vladimir Plahotniuc, fugar din RM odată cu pierderea puterii în iunie 2019, ar fi obținut cetățenia Turciei, țară în care se află din august 2020.

Plahotniuc ar fi obținut cetățenia turcă în cadrul programului Cetățenie pentru investiții, scrie noi.md, cu trimitere la surse. Nu se știe dacă Plahotniuc și-a schimbat numele și prenumele.

Pentru a obține cetățenia turcă, acum este suficient să cumperi imobile în Turcia în valoare de 250.000 de dolari. Legea turcă interzice extrădarea propriilor cetățeni către state străine, prin urmare, este puțin probabil ca organele de drept din Republica Moldova să o poată obține. Se știe că Plahotniuc, aflat la putere în Moldova, s-a întâlnit de mai multe ori cu președintele turc Erdogan și, împreună cu bunul prieten al lui Erdogan în RM – Igor Dodon – i-ar fi oferit anumite servicii. Printre acestea ar fi și extrădarea profesorilor turci de la Liceul Orizont, în martie 2018.

Despre faptul că Vladimir Plahotniuc ar putea să obțină cetățenia turcă spunea și Renato Usatâi, pe 1 octombrie 2020.

„Plahotniuc nu s-a băgat în Turcia fără garanții serioase. Eu cred că el a negociat cu Erdogan cetățenia prin investiții. Vă dați seama dacă l-au făcut cetățean pe Plahotniuc, el acum poată să stea cu o cigară în Istanbul și să râdă de noi”, comenta Renato Usatâi acum o lună.

 


Preluat de la: Timpul.md