Surse: De ce s-a prăbușit elicopterul în care se afla conducerea Ministerului de Interne de la Kiev

O eroare de pilotaj din cauza ceții dense a fost motivul prăbușirii elicopterului în care se afla conducerea ministerului de interne ucrainean, peste o grădiniță din Brovari, regiunea Kiev, a informat marți publicația Strana, care citează o sursă din ministerul de interne, relatează Digi24.

În accident a murit ministrul de interne Denis Monastirski.

Pilotul elicopterului zbura prea jos în condiții de vizibilitate limitată – în ziua aceea era ceață densă – și a observat prea târziu o clădire înaltă. După ce a văzut clădirea, pilotul a făcut un viraj brusc și aeronava a căzut peste o grădiniță din apropiere. P

Potrivit unei surse din Ministerul Afacerilor Interne din Ucraina, pilotul a ales această rută din cauza temerilor de atacuri cu rachete din Belarus.  Potrivit presei, aceasta este concluzia anchetei preliminare.

Din anchetă reiese și că luminile de avertizare de pe clădire au fost oprite din cauza întreruperilor de curent.

Un elicopter al Serviciului de Stat Ucrainean pentru Situații de Urgență, care transporta oficiali de rang înalt ai Ministerului de Interne ucrainean, s-a prăbușit peste o grădiniță din Brovari, în regiunea Kiev, pe 18 ianuarie.

Printre victimele accidentului se numără ministrul de Interne Denis Monastirski, prim-adjunctul său Evgheni Ienin și secretarul de stat al ministerului, Iuri Lubkovici.

Potrivit Serviciului pentru Situații de Urgență, 14 persoane, inclusiv copii, au murit, iar alte 25 de persoane au fost rănite. Cauza oficială a accidentului nu a fost încă făcută publică.


Preluat de la: Publika.md