Suma fabuloasă pe care a colectat-o Prințul Charles de la locuitorii din Cornwall, care au murit fără să lase în urmă un testament

Prințul Charles a colectat peste un milion de lire sterline de la locuitorii din Cornwall care au decedat fără a lăsa în urmă un testament, scrie The Telegraph, citat digi24.ro.

În perioada aprilie – decembrie 2019, Ducele de Cornwall a colectat 868.000 de lire sterline de la localnicii care au decedat fără să lase în urmă un testament sau de la firmele dizolvate și nerevendicate, iar în perioada ianuarie – martie 2020, încă 201.000 lire sterline, potrivit unui raport de venituri al Ducatului de Cornwall.

Averea localnicilor din Cornwall care mor fără a lăsa în urmă un testament și care nu au rude apropiate îi va reveni ducelui de Conrwall, în urma unei legi – bona vacatia – are datează din timpul regelui William al IV-lea.

Banii care ajung astfel în posesia ducelui de Cornwall sunt folosiți în scopuri caritabile sau pentru plata diferitelor proiecte din regiune.


Preluat de la: Publika.md