Sudan: Stare de urgenţă timp de trei luni, după inundațiile devastatoare care au ucis sute de oameni (VIDEO)

Sudanul a declarat stare de urgenţă pentru trei luni după inundaţiile devastatoare care au ucis 99 de persoane în acest an și au lăsat în urmă un adevărat dezastru, transmite The Guardian, citat de libertatea.ro.

Inundaţii şi ploile din acest an au depăşit recordurile stabilite în 1946 şi 1988.

Anunţul a fost făcut sâmbătă dimineaţa de Ministerul Muncii după discuţii cu oficiali în domeniul securităţii şi apărării. Acesta a spus că pe lângă lângă decese, inundaţiile au afectat mai mult de jumătate de milion de oameni, au rănit 46 şi avariat mai mult de 100.000 de case.

O mare parte din inundaţii a fost declanşată de ploile sezoniere abundente care au determinat creşterea râului Nil la cel mai înalt nivel din 100 de ani, relatează The Guardian.

Statele Khartoum, Nilul Albastru şi Nilul sunt printre cele mai afectate de inundaţii. Daune au fost înregistrate şi în regiunile Gezira, Gadarif, Kordofan de Vest şi Darfurul de Sud, potrivit ONU. ONU a spus că sprijină răspunsul naţional cu adăpost de urgenţă şi provizii pentru uz casnic, împreună cu apă, asistenţă sanitară şi alimente. 


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie