Subiectele dicutate la întrevederea dintre Igor Dodon şi Vadim Krasnoselski (FOTO/VIDEO)

Problemele apărute în ultimele luni în stânga Nistrului ca urmare a răspândirii virusului COVID-19 au fost subiectul principal al discuţiilor de astăzi dintre şeful statului, Igor Dodon, şi liderul din Vadim Krasnoselski. Cei doi oficiali s-au întâlnit la Reședința de Stat de la Condrița.

„Am discutat despre anularea posturilor temporare „de carantină” din Zona de Securitate, unele acțiuni pentru asigurarea liberei circulații, precum și pentru apărarea drepturilor omului și libertăților fundamentale.”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Totodată, cei doi au discutat şi despre pregătirile procesului educațional din 1 septembrie şi anume circulația elevilor și a profesorilor. Aceştia au susținut inițiativa partenerilor internaționali cu privire la deschiderea cât mai rapidă a unei linii de troleibuz Bender–Varnița.

Igor Dodon şi Vadim Krasnoselski au pus în discuţie şi problema barierelor de pe Nistru apărute din cauza pandemiei.

„Am reiterat importanța operațiunii de pacificare de la Nistru drept garant al păcii și securității cetățenilor și am acceptat să întreprindem pași comuni pentru a nu admite agravarea situației în Zona de Securitate, care ar submina pacea și stabilitatea pe întreg teritoriul Republicii Moldova.”, a scris şeful statului.

Cei doi lideri şi-au exprimat recunoștința față de intermediarii și observatorii din formatul „5+2” pentru implicare și susținerea oferită la dezvoltarea procesului de negocieri în reglementarea transnistreană.

„Am subliniat în mod repetat faptul că dialogul și consolidarea încrederii nu au alternativă, acestea oferindu-ne oportunități de a discuta probleme mult mai complicate din cadrul procesului de negocieri cu privire la reglementarea transnistreană.”, a mai scris Dodon.

CITEŞTE ŞI: Igor Dodon s-a întâlnit cu Vadim Krasnoselski la Condriţa. Despre ce au discutat oficialii (FOTO)


Preluat de la: Publika.md