Subdiviziunile teritoriale ale ANSA, dotate cu automobile noi: Primele 25 au fost deja repartizate

„Scopul nostru este să avem un stat eficient și funcțional. Pentru aceasta digitalizăm, eliminăm birocrația inutilă, simplificăm proceduri și dotăm instituțiile cu instrumentele necesare pentru a oferi servicii de calitate cetățenilor și antreprenorilor. Prin eficientizarea activității ANSA, nu doar reducem riscul de corupție, ci și contribuim la un mediu de afaceri transparent și echitabil”, a declarat Dumitru Alaiba, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării.

Potrivit responsabililor, dotarea instituției cu unități de transport a fost unul din obiectivele stridente ale autorității. Parcul de automobile la nivelul subdiviziunilor ANSA era insuficient și învechit pentru a asigura buna desfășurare a Planului controalelor și a Planurilor de monitorizare aprobate anual.

„Dotarea cu unități de transport a Agenției va contribui la consolidarea capacităților instituționale și la fortificarea resurselor administrative la nivelul subdiviziunilor teritoriale pentru siguranța alimentelor ale ANSA în desfășurarea controalelor de stat, conform prevederilor legislative. Va avea un impact pozitiv pentru operatorii economici, deoarece ANSA va fi mai operativă în raport cu ei, chiar și la etapa de eliberarea a actelor permisive, dar și pentru consumatori – intervenind mai rapid, inclusiv in cazul petițiilor” a menționat Radu Musteața, director general al ANSA.

„Achiziția a fost realizată de Banca Mondială, prin intermediul Proiectului de Competitivitate a Întreprinderilor Micro, Mici și Mijlocii (ÎMMM)”, cu suportul Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării a Republicii Moldova”, menționează reprezentanții Agenției.


Preluat de la: Unimedia.info