SUA vor accepta creşterea accentuată a preţurilor, pentru a scădea şomajul

Scumpirile ar putea fi o soluţie pentru menţinerea cât mai multor locuri de muncă şi susţinerea economiei, acesta fiind două dintre considerentele luate în calcul de banca centrală a SUA – Rezerva Federală (Fed) -, în noua sa politică.

Banca centrală a Statelor Unite, Rezerva Federală (Fed), a anunţat joi o schimbare majoră în politica sa, anunţând că este dispusă să permită un nivel mai mare al inflaţiei decât în mod normal pentru a susţine piaţa muncii şi economia în ansamblul său, scrie adevarul.ro.

Preşedintele Fed a catalogat schimbarea politicii băncii centrale drept o „actualizare robustă”, o „ţintire obişnuită a inflaţiei”, lucru care înseamnă că va permite acesteia să crească „moderat” peste ţinta de 2% „pentru ceva timp”, după perioade în care s-a situat sub obiectivul respectiv.  

Bancherii centrali americani au crezut în mod tradiţional că o rată mică a şomajului duce la niveluri periculos de înalte ale inflaţiei şi au luat măsuri pentru a contracara pericolul însă Powell pare a dori o detaşare de vechile mentalităţi.

„Mulţi consideră contraintuitiv ca Fed să vrea să mărească inflaţia”, a declarat acesta, precizând că „însă inflaţia care este prea scăzută în mod persistent poate cauza riscuri serioase pentru economie”.


Preluat de la: Publika.md