SUA nu vor mai ajuta Ucraina, în caz că Trump va fi reales președinte: „Dacă America nu dă bani, războiul se va termina”

Viktor Orban s-a întâlnit cu Donald Trump la Mar-a-Lago, în Florida, la mijlocul săptămânii trecute, aceștia discutând despre războiul din Ucraina și relațiile bilaterale.

Viktor Orbán a subliniat că Donald Trump nu va da nici un ban pentru războiul de apărare purtat de Ucraina, dacă va fi ales președinte. „Dacă America nu dă bani, europenii singuri nu vor putea finanța acest război și atunci războiul se va termina”, a subliniat premierul maghiar, care a adăugat că, deși Donald Trump nu este încă președintele Statelor Unite, partidul său împiedică democrații să ofere bani Ucrainei.

„Nu vrea să finanțeze securitatea Europei în locul europenilor”, a spus Orban, în legătură cu poziția lui Trump legată de faptul că țările membre NATO ar trebui să aibă două procente din PIB alocate costurilor de apărare.

Viktor Orban a spus, în acest context, că a sosit „momentul reînarmării” în Europa. „Trebuie să ai propria ta armată, propriul tău echipament. Trebuie să fim capabili să ne apărăm propria țară”, a subliniat premierul de la Budapesta.

„Astăzi, guvernul democratic american și conducerea Uniunii Europene, precum și conducerea celor mai mari state membre ale Uniunii Europene, sunt guverne prorăzboi. Donald Trump este propace, Ungaria este propace. Până la urmă, aceasta este diferența!”. Aceasta a fost reacția lui Viktor Orbán la faptul că Joe Biden a acuzat guvernul ungar de politici dictatoriale, într-o declarație recentă.

„Ei se așteaptă să ne alăturăm războiului, dar noi nu vrem să ne alăturăm războiului. Ei se așteaptă să spunem ce spun ei, că migrația este un lucru bun, trebuie doar gestionat bine, dar cred că este un lucru rău și nu ar trebui gestionat deloc. Ei se așteaptă să susținem drepturile LGBTQ și tot acest sistem confuz de forme colorate de conviețuire, care le plac, dar noi credem în familie”, a enumerat Orban diferențele de opinie care împovărează relațiile americano-ungare.

Liderul ungar a mai spus și faptul că guvernul american democrat, pentru că nu poate ajunge la o înțelegere cu Ungaria, vrea să înlocuiască guvernul maghiar actual și „oferă deschis” bani către opoziția de stânga, mass-media și organizațiile civile, pentru a realiza o schimbare de guvern.


Preluat de la: Unimedia.info