SUA au oferit Armatei Naţionale un lot de echipamente medicale în valoare de circa 250.000 de dolari

Un lot de echipamente medicale şi logistic mobil a fost oferit, astăzi, Ministerului Apărării de către Statele Unite ale Americii. Donația a fost oferită prin intermediul Ambasadei SUA la Chişinău, în contextul măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19.

„Acest sprijin constituie nu doar un ajutor pentru Forţele Armate ale Republicii Moldova, dar şi un beneficiu pentru cetăţenii ţării, care luptă cu COVID-19”, a declarat ambasadorul SUA ]n Moldova, Dereck J. Hogan.

La rândul său, ministrul în exerciţiu Victor Gaiciuc a mulțumit partenerilor americani pentru sprijinul constant acordat Armatei Naţionale.

„Guvernul SUA este alături de cetăţenii Republicii Moldova şi de Armata Naţională, iar asistenţa oferită de către acesta este mai mult decât utilă, în special în această perioadă de pandemie, care a cuprins întreaga lume”, a menționat ministrul Gaiciuc.

Donația americană, de aproximativ 250 000 dolari, conține echipament medical şi logistic mobil, inclusiv cardio monitoare, lămpi bactericide, termometre cu infraroşu, concentratoare de oxigen, dezinfectante, containere sanitare, cabine de duş, cabine Bio WC,
maşini automate de spălat.

SUA au donat anterior un alt lot de echipament, în valoare de 15 000, destinat pentru protecția cadrelor medicale din Spitalul Clinic Militar Central și Centrul Consultativ Diagnostic al
Ministerului Apărării.


Preluat de la: Publika.md