Studiu: Noua tulpină de coronavirus depistată în Marea Britanie afectează mai mult tinerii sub 20 de ani

Noua tulpină a COVID-19 depistată pentru prima dată în Marea Britanie se transmite mult mai repede decât alte variante ale virusului și afectează o proporție mai mare de persoane cu vârsta sub 20 de ani, potrivit unui studiu realizat de oamenii de știință de la Imperial College London, Universitatea din Edinburgh, Public Health England, Wellcome Sanger Institute, Universitatea din Birmingham și cercetătorii de la COVID-19 Genomics UK Consortium, anunță CNN.

Aproape 27 de țări au raportat începând cu 30 decembrie cazuri de infecții cu noua variantă a coronavirusului, cea mai recentă fiind China, care a identificat o femeie în vârstă de 23 de ani, o studentă care s-a întors din Marea Britanie şi care a fost depistată pozitiv la Shanghai, la 14 decembrie. „Există un consens între toate analizele că VOC (noua variantă a COVID) are un avantaj substanțial de transmitere”, au constatat cercetătorii studiului.

De asemenea, oamenii de știință au adăugat că diferența dintre numărul de reproducere al noii variante, în comparație cu alte variante ale virusului, este în prezent între 1,4 și 1,8. „Aceste analize au informat planificarea guvernului britanic în ultimele săptămâni și arată că noua variantă de COVID, B.1.1.7, are o transmisibilitate substanțial mai mare decât virusurile anterioare SARS-CoV-2 care circulă în Marea Britanie”, a spus profesorul Neil Ferguson de la Imperial College London.

Cu toate astea, studiul relevă că deși persoanele cu vârsta sub 20 de ani reprezintă o proporție mai mare de cazuri din noua variantă a virusului, este prea devreme pentru a determina motivul. Deoarece noua variantă este mai ușor transmisibilă, va fi mai dificil de controlat, potrivit lui Ferguson, care a subliniat că utilizarea vaccinurilor trebuie să se facă cât mai repede posibil, scrie libertatea.ro.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie