Strada Sadoveanu din Orhei, una din străzile principale a oraşului, a fost renovată capital

Strada Sadoveanu, una dintre principalele artere din municipiul Orhei, a fost renovată capital. De pe drumul care are o lungime de 1,3 kilometri,  muncitorii au scos asfaltul vechi şi l-au înlocuit cu unul nou. Pe acesta au fost aplicate marcaje rutiere moderne, care le vor oferi pietonilor mai multă siguranţă. După reabilitarea acestei străzi, traficul din oraş va fi fluidizat, spun autoritaţile.

După ani de aşteptare, locuitorii din Orhei se arată mulțumiți de faptul că, în sfârşit, au scăpat de coşmarul gropilor.

„Foarte frumos, suntem mulțumiți. Nici nu ne-am imaginat că şi la noi poate fi aşa.”

„Foarte bine. Niciodată nu a fost așa ceva. 45 de ani trăiesc aici, în Orhei, dar nu a fost niciodată așa ceva.”

„Noroi până aici, dar acum noi suntem în rai, în raiul Europei.”

Primarul orașului Orhei, Pavel Verejanu, ales din partea Partidului „Șor”, susţine că strada a fost reparată în baza unor tehnologii moderne, folosită anterior şi la reabilitarea altei artere.

PAVEL VEREJANU, primarul orașului Orhei:
„Această arteră importantă foarte mult va fi de ajutor pentru traficul rutier care îl vedem cu toții zi de zi tot mai multe mașini, tot mai mulți vizitatori, turiști vizitează municipiul Orhei.”

Președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a declarat că noul drum va avea mai multe benzi, pe ambele sensuri, ceea ce va spori securitatea rutieră.

DINU ȚURCANU, președintele raionului Orhei:„Aici asistam la diferite accidente rutiere și odată renovat și marcajele făcute conform tuturor standardelor sperăm noi ca securitatea în trafic să fie îmbunătățită și toți pasagerii și șoferii care vor circula pe acest tronson să se simtă în siguranță.”

Startul lucrărilor de renovare a principalelor străzi din Orhei a fost dat în luna mai. Costul proiectelor de infrastructură este de peste 20 de milioane de lei, bani alocați din bugetul municipal. Autoritățile locale promit că anul viitor, vor fi reparte străzile secundare.


Preluat de la: Publika.md