”StopCOVID”. Franța va introduce de pe 11 mai o aplicație smartphone pentru prevenirea răspândirii coronavirusului

Aplicația StopCOVID, va intra în testare pe 11 mai, dată la care autorităţile franceze vor începe relaxarea restricţiilor, a anunţat duminică Ministerul pentru Afaceri Digitale, citat de libertatea.ro.

Ministrul pentru afaceri digitale, Cedric O., un apropiat la preşedintelui Emmanuel Macron, a prezentat aplicaţia ca un element-cheie al strategiei Franţei pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

”Nu este nimic magic legat de această aplicaţie, dar nu este nicio cochetărie tehnologică. Este utilă dacă este integrată în sistemul global de sănătate”, a scris ministrul pe platforma online Medium.

Ţările se grăbesc să dezvolte aplicaţii pentru evaluarea riscului ca o persoană să infecteze o alta şi pentru a ajuta la izolarea celor care ar putea răspândi boala. Ca şi alte ţări din Europa, Franţa a optat pentru soluţia Bluetooth, a apropierii între dispozitivele mobile, respingând alternativa de utilizare a datelor de localizare folosită de unele ţări din Asia. Franţa a optat pentru o abordare centralizată, astfel că Apple, în mod special, va trebui să modifice setările iPhone-urilor.


Preluat de la: Publika.md