(stop cadru) Ministrul Bolea despre salariul său de 53 mii lei: „Cea mai scumpă este o administrație ieftină. Da, da”

„ – E ok acest salariu pentru un ministru?

O guvernare americană a spus în felul următor: Cea mai scumpă este o administrație ieftină. Da, da!”, a declarat Vladimir Bolea.

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, are un salariu mai mic de 50 de mii de lei. Acesta a dezvăluit, la UNInterviu pentru UNIMEDIA, ce remunerare i-a transferat pe card contabilitatea Ministerului pe care îl conduce, pentru luna martie.

În mai 2023, ministra Finanțelor de atunci, Veronica Sirețeanu, a anunțat că salariul miniștrilor urmează să crească până la circa 50 de mii de lei. Totuși, oficiala consideră că nu este o leafă suficient de mare. „Eu nu aș fi tentată să lucrez pentru așa un salariu”, a declarat Sirețeanu.

Premierul Dorin Recean a venit cu explicații la ședința Guvernului de ce creșterea salariilor șefilor din Guvern este prioritară. „E absurd când un ministru are un salariu mai mic decât cineva pe șantier sau chelnerii din cafeneaua de peste drum”, a declarat Recean. Totodată, el a anunțat că Guvernul va propune Parlamentului să accepte o rectificare bugetară, care conține inclusiv procesul de creștere a salariilor din sectorul public.

Munca de ministru pare a fi stresantă. Ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, a dat vina anume „pe stres” atunci când a ieșit cu un limbaj necenzurat în adresa unui jurnalist, la o conferință de presă. 

O za*bit p*lă aista, ble*”, a șoptit Bolea în microfonul pornit, chiar în timp ce jurnalistul îi acorda o întrebare din domeniul agriculturii.


Preluat de la: Unimedia.info