Ștefan Gațcan s-a întors în Moldova

Deputatul demisionar Ștefan Gațcan s-a întors în Moldova și are asigurată pază de stat. Informația a fost confirmată pentru Publika TV de președintele fracțiunii Partidului Socialiștilor, Corneliu Furculiță.

El a mai precizat că în timpul apropiat deputații PSRM se vor convoca într-o ședință pentru a discuta situația în privința deputatului.

Potrivit datelor Inspectoratului de Poliție Județean Iași, confirmate pentru Ziarul de Gardă, până acum, Ștefan Gațcan s-a aflat la Iași.

Luni, Gaţcan într-o înregistrare video, a treia la număr, a anunțat că îşi retrage plângerea depusă la Procuratura Generală, în care a reclamat că, după plecarea sa din fracţiunea PSRM şi anunţul că aderă la grupul parlamentar PRO MOLDOVA, a fost intimidat pe podul de la Telecentru de către deputații socialişti Corneliu Furculiță și Vlad Bătrâncea, care i-ar fi cerut să renunţe la mandatul de deputat.

Citeşte şi: Încă un video de la Gațcan: Rog retragerea cererii depuse la Procuratura Generală

Acuzaţiile au fost respinse categoric de către cei doi deputaţi vizaţi care, la rândul lor au reclamat că Gaţcan ar fi luat bani pentru a pleca din fracţiunea PSRM.

Potrivit Procuraturii Generale, în condițiile în care instituția nu a recepționat cererea lui Gațcan, procesul penal iniţiat în acest caz rămâne în desfăşurare.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie