Stare de alertă în Grecia: Două mașini ale Ambasadei Italiei, vizate de dispozitive explozive

Două mașini aparținând ambasadei Italiei în Grecia au fost ținta unor dispozitive explozive, vineri dimineață, unul dintre vehicule explodând fără a provoca răniți, potrivit poliției, care a precizat că nu a primit nicio reclamație.

Un dispozitiv artizanal a explodat în jurul orei locale 4 dimineața și a distrus unul dintre cele două vehicule parcate în parcarea reședinței primului consilier al ambasadei de la periferia Atenei, a anunțat poliția elenă, scrie realitatea.net.

Celălalt dispozitiv exploziv improvizat, plasat în apropierea celei de-a doua mașini diplomatice, nu a explodat, a precizat poliția, care a deschis o anchetă. 

Premierul italian Giorgia Meloni a declarat de la Roma că a fost vorba de „un atac probabil de origine anarhistă”. De asemenea, și-a exprimat „profunda îngrijorare” și „gândurile sale personale și ale guvernului italian față de primul consilier al ambasadei Italiei la Atena, Susanna Schlein”.

„Urmăresc cazul cu cea mai mare atenție, inclusiv prin intermediul ministrului de Externe, Antonio Tajani, care se deplasează astăzi la Atena pentru a participa la o reuniune a liderilor europeni din cadrul Partidului Popular European (PPE)”, a adăugat ea. 


Preluat de la: Publika.md