Stamate a comentat declarațiile lui Oazu Nantoi

„Noi, ca demnitari, trebuie să transmitem mesaje de unitate, nu care dezbină”, a menționat parlamentare la emisiunea „MoldovaLive” de la Exclusiv TV.

„Noi, ca și demnitari, trebuie să transmitem, mai degrabă, un mesaj de unitate, nu mesaje care dezbină. Acesta este felul în care văd eu lucrurile. La moment, circumstanțele geopolitice în care ne aflăm ne despart în alb și negru, nu există sur. Astfel, observăm tot mai mult tendința de a radicaliza și a cataloga opiniile divergente ca fiind greșite. Dacă tu ai o altă opinie decât opinia mea, deci este greșită, lucru pe care eu nu-l salut. Vreau cu toții să avem dreptul la opinie”, a menționat deputata.

Aproape 70 de persoane angajate la Ansamblul Academic de Dansuri Populare Joc au semnat un demers către ministrul Culturii și cer restabilirea în funcție a directoarei Aliona Strîmbeanu. Aceasta a fost suspendată printr-un ordin emis pe 11 iunie 2024, după ce câțiva dansatori de la Joc au apărut în imagini alături de Ilan Șor, la Sankt Petersburg, unde se desfășura Forumul Economic Internațional, iar Moldova avea un stand

Scandalul iscat a ajuns și în Parlament. Deputatul PAS Oazu Nantoi a ținut, pe final de ședință, o luare de cuvânt, în care s-a referit și la acest scandal, dar și la scenariul în care Moldova ar deveni parte a Rusiei: „Ei bine, dacă vine „russkii mir” în Moldova, frumoasele moldovence vor avea o perspectivă strălucitoare – pentru ruble, vor deservi în bordeluri soldații eliberatori ruși!”

Deputata PSRM, Adela Răileanu, a cerut sancționarea lui Oazu Nantoi, după declarațiile scandaloase despre femeile moldovence, făcute de la tribuna Parlamentului. Totodată, parlamentara s-a arătat indignată de lipa unei reacții din partea „Platformei femeilor deputate”, care „a preferat să tacă în fața unei insulte atât de umilitoare”.

La scurt timp, Președinta Platformei Femeilor Deputate, Doina Gherman, a declarat că la următoarea ședință a Parlamentului, Platforma va cere deputatului Oazu Nantoi să-și ceară scuze pentru fraza despre „moldovencele frumoase” care ar putea „deservi soldați ruși în bordeluri”.


Preluat de la: Noi.md