Șosele însângerate. Sute de vieți omenești au fost curmate în urma accidentelor rutiere din țară

Sute de vieți omenești au fost curmate şi mii de destine distruse în urma accidentelor de pe șoselele din țară. Multe dintre victime erau nevinovate şi aşteptate acasă de copii, părinţi, fraţi şi surori. Cele mai frecvente cauze ale accidentelor sunt viteza, imprudenţa şi alcoolul.

La sfârșitul lunii octombrie, trei familii au fost distruse şi patru copii au rămas orfani după teribilul accident produs între satele Mana şi Curchi din raionul Orhei. Un șofer de 40 de ani, care se deplasa cu viteză excesivă, a vrut să depășească o căruță, iar din cauza carosabilului umed a pierdut controlul volanului și s-a izbit violent într-un TIR. În urma impactului, șoferul și doi pasageri au murit striviţi între fiare. Conducătorul TIR-ului s-a ales doar cu o sperietură zdravănă.

În noaptea de 11 august pe șoseaua Chişinău – Soroca, lângă satul Racovăţ, a avut loc un accident teribil cu implicarea a trei camioane. În urma impactului, ambele vehicule au luat foc, iar al treilea a fost aruncat în afara carosabilului. Şoferul care a efectuat depăşirea neregulamentară a ars de viu în camion, iar cel care circula regulamentar a fost scos de urgență din flăcări de un echipaj al poliției de frontieră, care se afla în preajmă și transportat la spital cu diverse traumatisme.

Doar cu o zi înainte, un microbuz de pe ruta Chişinău-Olăneşti, plin cu pasageri, s-a răsturnat după ce a fost lovit violent de un automobil condus de un şofer beat. În urma impactului, 13 oameni au ajuns la spital.

Încă un accident fatal s-a produs în raionul Orhei în luna iulie. Trei oameni au murit, iar un copil a ajuns la spital în stare gravă, după ce au fost loviți de un automobil. Printre cei decedaţi era şi primarul comunei Piatra, Mariana Ţugui.

În luna mai un accident din centrul Capitalei a zguduit întreaga societate. Un tânăr de 27 de ani a intrat pe roşu într-o intersecţie şi a spulberat două maşini, printre care şi un taxi. În urma impactului, şoferul taxiului şi pasagerul s-au stins din viaţă.

Unul dintre cele mai grave accidente rutiere a fost cel de anul trecut din sectorul Buiucani al Capitalei. O tânără beată criţă la volanul unui Porsche a intrat cu viteză într-un troleibuz de pe ruta 21. În urma coliziunii, un bărbat de 34 de ani, aflat în autoturism a murit pe loc. Şoferiţa şi opt pasageri din troleibuz au fost internaţi la Spitalul de Urgenţă. Mai târziu, tânăra s-a stins. Potrivit poliţiei, femeia fusese sancţionată anterior de 43 de ori, pentru diferite încălcari la volan. Mai mult, a petrecut şase luni în spatele gratiilor, după ce a provocat un accident.

Începutul anului 2018 a fost şi el marcat de un accident grav din Anenii Noi. Atunci şi-au pierdut viaţa cinci oameni între care şi doi membri ai unei familii, o fetiţă de un an şi cinci luni şi tatăl său de 22 de ani.


Preluat de la: Publika.md